Remember
me?

Home » 2011 » October

VI Международен турнир по джудо "Тодор Даракев" Пловдив

Над 420 участника от 27 клуба се събраха за шестия международен турнир “Тодор Даракев”, проведен на 15 и 16 октомври в град Пловдив.  Състезателите се пребориха в 4 възрастови групи – до 13, до 15, до 17 и до 20 годишни. Освен медалите за победителите в отделните категории, организаторите от спортен клуб Арена-спорт бяха предвидили и купи за всяка възрастова група (съответно за момчета и момичета), както и парични награди за комплексните отборни победители за двата дни. Наградният фонд от 600 лева, след оспорвана борба си поделиха отборите:
Илинден София – победител с 180 точки
Арена-спорт Пловдив – второ място с 135 точки
Хасково – трето място с 92 точки

Призът Михаил Палиев, присъждан на победителя в тежката категория при младежите до 20 години, за втори пореден път отиде при Атанас Костадинов от спортен клуб Левски – Елит от град София.

Много добре се представиха и гостите на турнира от Румъния – спортен клуб Унирея от град Яши, чийто състезатели показаха висока класа и направиха призови класирания във всички категории, в които участваха.

Турнир по Граплинг – Пазарджик

За радост на многобройните зрители от Пазарджик спортен клуб “Кодокан” организира турнир по граплинг.  Интересният спорт се проведе по правилата на бразилската разновидност на джиу-джицу и събра 51 участника в 2 възрасти – младежи до 17 години и мъже.  Младежите играха в отворена категория, а мъжете в категории: до 66кг, до 78кг, до 90кг и над 90кг. (more…)

8-и турнир по джудо в памет на Недьо Ранчев, гр. Стара Загора

На 10.11.12 г. се проведе 8-ия турнир в памет на инж. Недьо Ранчев в град Стара Загора. Турнира, организиран от спортен клуб “Недьо Ранчев”, се осъществи с изключителното съдействие на община Стара Загора. Състезатели от (more…)