Remember
me?

Home » 2011 » June

Турнир за купата на Пазарджик

Отбора на Кодокан се класира на първо място на турнира за купата на Пазарджик проведен на 18 юни 2011 г. в зала Васил Левски. Те спечелиха наградата в оспорвана надпревара между 345 състезателя от 23 клуба дошли от 4 държави – България, Сърбия, Гърция и Русия. Състезанието се проведе във възрастови групи до 8, до 11, до 13 и до 15 години.  Повече информация за участващите клубове и състезатели можете да видите тук Списък на клубовете и брой състезатели по възрастови групи.

Състезанието беше открито от кмета на град Пазарджик, пожелал на младите състезатели да достигнат успехите на организатора на турнира – Георги Георгиев (Жабата), който е сред най-титулованите български състезатели по джудо, достигнал бронзово отличие на олимпиадата в Атина през 2004 г. и множество призови места от международни турнири. Откриването уважи и секретаря на Българската федерация по джудо – Асен Коруджиев.

Освен индивидуални призове и грамоти за победителите в отделните категории, организаторите от спортен клуб Кодокан, град Пазарджик бяха осигурили и купи за най-добре представилите се отбори на състезанието. Отборното класиране на всички клубове можете да видите тук Отборно класиране по точки.

Международен турнир по Джудо в памет на Ива Бучкова – Сливен 04 юни 2011

На 4 юни се състоя първия Международен турнир по джудо в Сливен в памет на Ива Бучкова. Турнира, организиран от спортен клуб „Еврохолд – Ставен” Сливен и Ротари клуб – Сливен, беше открит от областния управител Марин Кавръков, който пожела успех на сьстезателите и по-добрият да победи. Специални гости на състезанието бяха семейството на Ива Бучкова – Анелия и Андрей Бучкови а сред официалните гости на международния форум бяха генералният секретар на Българската федерация по джудо Асен Коруджиев, областният управител на Сливен, представители на областна и общинска администрация, спортни деятели. (more…)