Remember
me?

Home » 2011

IX International Judo Tournament “OLIMPIA”

За пореден път организаторите от клуб Олимпия 2005 доказаха, че могат да привлекат множество състезатели за вероятно най-големият турнир провеждан в България. На 9-тото издание на турнира присъстваха 612 състезателя от 36 клуба, (more…)

Открит турнир по джудо организиран от клуб Будо – Софийски Университет

В обновената зала Академик, намираща се до зала Фестивална в София, се проведе вторият открит турнир по джудо, организиран от клуб Будо – Софийски Университет “Св. Климент Охридски”. Турнира започна с изпълнения на ката, като Кю-Дан колегията беше в състав: Емил Прокопов (6-ти дан), Любов Гълъбова (6-ти Дан) и Анджела Янева (5-ти Дан). (more…)

Турнир в памет на Недьо Ранчев, гр. Стара Загора

На 12 ноември 2011 г. се проведе традиционният турнир за юноши и девойки младша възраст, в памет на Недьо Ранчев – основоположника на спорта джудо в град Стара Загора. Турнира организиран от клуб “Недьо Ранчев” Стара Загора събра 185 участника от 20 отбора.  Победителите в отделните категории бяха наградени с медали, като на победителя в тежката категория при младежите – Веселин Иванов от спортен клуб Прайд София беше връчен и приз “Димитър Запрянов”. (more…)

Турнир по Граплинг – Пазарджик

За радост на многобройните зрители от Пазарджик спортен клуб “Кодокан” организира турнир по граплинг.  Интересният спорт се проведе по правилата на бразилската разновидност на джиу-джицу и събра 51 участника в 2 възрасти – младежи до 17 години и мъже.  Младежите играха в отворена категория, а мъжете в категории: до 66кг, до 78кг, до 90кг и над 90кг.
Организаторите наградиха призьорите с 450 лева награден фонд  (more…)

VI Международен турнир по джудо “Тодор Даракев” Пловдив

Над 420 участника от 27 клуба се събраха за шестия международен турнир “Тодор Даракев”, проведен на 15 и 16 октомври в град Пловдив.  Състезателите се пребориха в 4 възрастови групи – до 13, до 15, до 17 и до 20 годишни. Освен медалите за победителите в отделните категории, организаторите от спортен клуб Арена-спорт бяха предвидили и купи за всяка възрастова група (съответно за момчета и момичета), както и парични награди за комплексните отборни победители за двата дни. Наградният фонд (more…)

Турнир за купата на Пазарджик

Отбора на Кодокан се класира на първо място на турнира за купата на Пазарджик проведен на 18 юни 2011 г. в зала Васил Левски. Те спечелиха наградата в оспорвана надпревара между 345 състезателя от 23 клуба дошли от 4 държави – България, Сърбия, Гърция и Русия. Състезанието се проведе във възрастови групи до 8, до 11, до 13 и до 15 години.  (more…)

Международен турнир по Джудо в памет на Ива Бучкова – Сливен 04 юни 2011

На 4 юни се състоя първия Международен турнир по джудо в Сливен в памет на Ива Бучкова. Турнира, организиран от спортен клуб „Еврохолд – Ставен” Сливен и Ротари клуб – Сливен, беше открит от областния управител Марин Кавръков, който пожела успех на сьстезателите и по-добрият да победи. Специални гости на състезанието бяха семейството на Ива Бучкова – Анелия и Андрей Бучкови а сред официалните гости на международния форум бяха генералният секретар на Българската федерация по джудо Асен Коруджиев, областният управител на Сливен, представители на областна и общинска администрация, спортни деятели. (more…)

V-ти Турнир по джудо “Ботева Слава” гр. Козлодуй

На 28.05.2011 г. протече станалият вече традиционен турнир по джудо в град Козлодуй. Радостно е, че организаторите на турнира намериха време и средства да направят един истински празник и за зрителите и за участниците в турнира. (more…)